Motstraat 60, Unit K, B-2800 Mechelen
+32 15 69 06 25
info@medicallogistics.eu

Medical Logistics MedLog uit Mechelen kiest voor Futech als partner voor de uitbouw van zijn groene logistieke service, gericht op medische distributeurs.

Your customer, our care

Zaakvoerder Filip Wautelet licht zijn keuze toe.

“De keuze voor Futech was logisch, gezien ze een totaalpakket konden bieden om onze logistieke service quasi CO2 neutraal te maken. MedLog voorziet logistieke services op maat voor medische distributeurs, klein en groot”, aldus Wautelet.

Ecologische innovatie

“Medical Logistics MedLog kiest om niet enkel op service vlak 100% top te willen zijn, maar wil ook op ecologisch vlak innoveren. Onze klanten kunnen zo niet enkel van een betere klantenservice en logistieke afhandeling genieten, maar ook van een meer ecologisch verantwoorde oplossing, wat voor iedereen een betere zaak is. Dankzij het unieke “Pay per Use” concept van Medlog, kost deze groene investering onze klanten niets meer en dragen ze toch bij tot een beter klimaat.”

90% dekking energiebehoefte

“Futech maakte een mooie analyse van het totaalverbruik, waarbij we met warmtepompen werken voor de geconditioneerde opslag. We mikken op een 90% dekking van onze energiebehoefte met deze investering. Om hierin te voorzien plaatste Futech een zonnepaneleninstallatie van 45 panelen, goed voor een geïnstalleerd vermogen van 14,2 kWp. Met het oog op een optimale return werd deze installatie uitgerust met de rendementsverhogende PIDbox en batterijopslagsysteem iLubat. Dankzij de slimme tools van Futech kunnen we dagdagelijks onze productie en ons verbruik monitoren. “

Medical Logistics MedLog kiest voor zelfvoorziening in zijn elektrische installatie en creëert zo een CO2 neutrale medical grade logistieke hub te Mechelen.